S príchodom zimy nastáva i pre mňa čas, keda sa venujem ručným prácam. Vonku je zima, skoro tma, “dlhé zimné večery”nie je len často používaná fráza. Samozrejme, každodenné dlhé  vychádzky so psom do lesoparku zostávajú – nás neodradí ani počasie, že nie je hodné “ani psa von vyhnať” :-).

Ale keď sa domov vrátime uzimení, uchodení, niekedy aj mokrí, nastane tá pohoda. Pes sa skrúti na svojej deke do polohy “líštička kmotrička” a len jedným oko sleduje, čo sa okolo deje.  Vtedy sa zabalím do deky a ruky si zahrievam na  hrnčeku s horúcim zázvorovým čajom (ktorý medzitým pripravil manžel). Potom beriem do rúk ihlice …

Pred touto zimou som našla na internete (kde inde?) pletenú deku a hneď som ju brala ako výzvu na zimný projekt. A tak som objednala vlnu, plietla a plietla a po troch mesiach bola hotová. Deka je úžasná, mäkučká a mám z nej proste radosť 🙂

Predstavovala som si síce trošku inú farebnú kombináciu, ale vyberala som z hlavne cenovo prijateľnej a dostupnej priadze, lebo som si nebola istá výsledkom. Podmienka bola, že priadza musí byť dúhová, teda priadza je farbená rôznymi farbami po určitých úsekoch (nerovnakej dĺžky). Ale nakoniec sa mi tá farebná kombinácia celkom zapáčila!

Deku som v podstate plietla podľa úúúplne podrobného popisu s množstvom obrázkov na tomto linku. Deka je pletená zo štvorcov, každý štvorec sa pletie po lícnej i rubovej strane hladko, ALE  štvorce sa nadpájajú tak, ako sa pletie, teda žiadne zošívanie!

A ešte len zopár “štatistických údajov”:

  • rozmery deky sú 110 cm x 145 cm
  • v jednom rade je 9 štvorcov, v jednom stĺpci je 12 štvorcov
  • použila som priadzu VLNIKA Dúhová víla (1 klbko má 150g)
  • spotrebovala som asi 65 dag priadze 
  • použila som ihlice, teda okrúhlu ihlicu č.3
  • plietla som takmer tri mesiace (len večer, ale nie každý)

Teším sa, teším sa !!!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 comments so far

1.  Marta
Jún 24th, 2019 at 23:54

Aninka, obdivujem deku, vyzerá úžasne, len sa nedá pozrieť pozrieť link.
Ukazuje Error 404-Not Found.
Máte šikovné ruky, pozdravujem a želám pekný deň.
Marta♥

2.  anina
Jún 26th, 2019 at 6:38

Martuška, ďakujem za milé slová i za upozornenie – už som to opravila. 🙂

 

Napíšte

Meno
Mail
URI
Komentár

Spam protection by WP Captcha-Free