pohľad na časť záhrady, vpravo je oblúk (musím opäť pripomenúť, že je to dielo môjho manžela), ktorý bude raz porastený ružami Jar je nádherná … všetko začína hýriť farbami … netreba veľa slov … len nechať sa unášať tou opojnou krásou …
plamienok je teraz v plnej kráse zátišie s polenom, kde rada sedávam
ružovo-fialová kombinácia zmes farieb v skalke
moja milovaná bylinková špirála a ešte z druhej strany
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

9 comments so far

1.  megan
Apríl 29th, 2014 at 7:43

ráj, nádherný ráj…….:)

2.  megan
Apríl 29th, 2014 at 8:44

Aninka, včera som prvýkrát zablúdila do tvojej čarovnej záhrady. Fantázia, harmónia, vkus do najmenšieho detailu. Krásny výtvor! Hlboká poklona.:) Mám záhradu a tu vidím zrealizovanú predstavu veľmi podobnú tej mojej. Mnohým si ma inšpirovala. Ak dovolíš, tehly v tvojej bylinkovej špirále – odolávajú nečasu? Mám klasické staré tehly, vonku uskladnené a po zime sú vždy nejaké na odpis. Bolo by ich možné použiť na takýto účel? Majú takú krásnu patinu:) Ak môžem poprosiť o radu: rozlúčiť sa s nimi alebo použiť? Ďakujem. …..keď som v záhrade tiež tak cítim.:) Prajem krásny slnečný deň.

3.  anina
Apríl 29th, 2014 at 9:25

Megan, predovšetkým veľká vďaka za milé slová. A tie tehly – použila som tiež staré tehly a zatiaľ celkom držia. A po tej dobe ich už naozaj pokryla patina a vyzerajú ešte lepšie:-). Inak najlepšie (teda najkvalitnejšie) sú ozaj tie staré vypaľované tehly s takým “reliéfom” v tvare rámika na vrchnej strane. Tie súčasné tehly príliš nevydržia, tak ako píšeš, po zime sa popraskajú. Tie “súčasné” používam na schodíky (na tej fotke pri polene), keď sa popraskajú, ľahko ich vymením. A určite ich nevyhadzuj – VŽDY sa budú na niečo hodiť 🙂 A som rada, že som ťa inšpirovala, držím ti palce pri tvorbe tvojho raja a nech ťa vždy pohladí po duši už púhy pohľad naň. Prajem ti nádherné dni.

4.  megan
Apríl 29th, 2014 at 13:01

Aninka, ďakujem za rýchlu odpoveď. Tak tehly sa nebudú likvidovať.:) Prezrela som ich, po tohoročnej miernej zime nevidím žiadne poškodené. Sú medzi nimi aj tie s reliéfom. Stanovisko mám vyhliadnuté, oprášim dávno kúpenú knihu Pěstujeme bylinky a už len taká maličkosť, nájsť si potrebný čas a môžem stavať.:) Bylinky pestujem zatiaľ v kvetináčoch, darí sa im, no na tvojej špirále vidno ako im pristane väčšia voľnosť. Ďakujem ti aj za podporu, dám vedieť až sa dielo podarí a ak budem môcť, pribehnem k tebe po radu.:) Viem, že do tvojej záhrady budem odteraz často nakúkať.:) Prežívaj v nej stále krásne chvíle. Je to naozaj záhrada s veľkým Z.:)

5.  mončika
Apríl 29th, 2014 at 20:02

Nádherná záhrada, tam sa musí dobre relaxovať. A tá bylinková špirála je absolútna jednička:)
m.

6.  anina
Apríl 30th, 2014 at 8:23

Megan, keďže máš už i vyhliadnuté miesto a “stavebný materiál”, tak už je to ozaj len otázka jedného popoludnia – to naozaj. Uvidíš, ako ti pôjde stavba pekne od ruky :-). Ja som tam práve včera zasadila petržlen na vňaťku, hoci ten vlaňajší túto miernu zimu prežil a rastie ďalej. A ešte tam zasadím majoránku a oregano 🙂 Držím ti palce a určite to bude tvoje najobľúbenejšie miesto…

7.  anina
Apríl 30th, 2014 at 8:24

Ďakujem, a tá špirála je ozaj (asi) moja srdcová záležitosť :-).

8.  megan
Apríl 30th, 2014 at 14:01

Aninka, keď je špirála len na jedno popoludnie, tak to mám hneď väčšiu chuť pustiť sa do nej. Na trhu práve predávajú bylinky, pozriem čo by sa hodilo. V záhrade mám starú levandulu a šalviu, presadím tam pár koreňov. Tu stále hrmí, k práci potrebujeme stále počasie, tak nech sa nám vyprší a od zajtra len pekne. Ak bude, tak 1. máj oslavujem prácou v záhrade.:) Prajem krásny, slnečný a oddychový 1. máj.:)

9.  anina
Apríl 30th, 2014 at 14:57

Vďaka, Megan, aj tebe 🙂

 

Napíšte

Meno
Mail
URI
Komentár

Spam protection by WP Captcha-Free