Leto je v plnom prúde a ja sa počas tohto obdobia len veľmi ťažko dokážem prinútiť byť  zatvorená “medzi štyrmi stenami”. A tak nielenže zanedbávam veľa vecí v domácnosti, ale i blog.

ALE TEŠÍM SA ZO ZÁHRADY…

Moja popínavá ruža sa úspešne popína po konštrukcii, a dokonca som už vyliečila moje hortenzie z chlorózy (prejavuje sa svetlozeleným sfarbenám listov) a listy majú zdravé a nádherné tmavozelené.
Kvety hortenzií už tmavnú, pomaly budú vhodné na sušenie. Viem, doma by nemali byť žiadne sušené kvety, ale nostalgii sušeným hortenzií jednoducho nedokážem odolať…

Bylinky zo špirály sú už nasušené, tymián čaká ešte druhý “zber”, pažítka rastie neúnavne a lístky medovky a mäty sú pravidelným spoločníkom citróna alebo limetky v krčahu s vodou …
Oleandre na terase neskutočne narástli, jeden ružový sa chystám zrezať celkom na drevo, aby dostal nejaký tvar…

A tak si užime  ešte zvyšok leta

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 comments so far

1.  megan
September 4th, 2014 at 8:01

Ahoj Aninka. Písala som sem na jar, kedy som objavila tvoju bylinkovú špirálu. Tak moja je už na svete.:) Nechcela som veriť, ako sa bylinky za pár mesiacov udomácnili medzi tehlami. Z malých priesad, napríklad z medovky vyrástol statný krík. Staré bylinky, čo sa tlačili v kvetináčoch sú aj dvakrát toľké. A aké sú voňavé! Doslova ich chodím hladkať.:) Samozrejme aj papkať. Nechce sa mi ich ostrihať, asi niečo zmrazím, niečo nasuším. Najchutnejšie sú aj tak čerstvé. Bazalka do šalátu, mäta do ľadového čaju…. Som ti vďačná za inšpiráciu. V lete som mala o zábavu postarané, lebo burine sa darilo, najmä po výdatných dažďoch. Takže bolo aj dostatok pohybu – zohnutá s motykou, veľmi dobré na chrbát.:) Verím, že aj ty si si užila svojej záhradky plnej krásnej a bujnej vegetácie. Prajem ti z nej veľa potešenia. Všetko dobré.:)

2.  anina
September 4th, 2014 at 20:10

Megan, ďakujem, že si sa ozvala a teším sa s tebou. Ja tiež tú moju špirálu doslova milujem, je to moje najobľúbenejšie miesto v tej mojej maličkej záhrade … a aj najčastejšie fotografované … je to proste moja láska 🙂 ….

 

Napíšte

Meno
Mail
URI
Komentár

Spam protection by WP Captcha-Free