Zimný čaj

Autor: anina Obľúbené recepty
28
Jun


Recept na zimný čaj? Teraz v lete? Ja viem, je to nanajvýš čudné, ale keďže na jeho prípravu treba rôzne druhy ovocia, myslím, že práve teraz nastala tá úplne najvhodnejšia doba. Lebo, keď sa zima opýta….však to poznáte….
Takže dovolím si zverejniť recept, ktorý mi poslala moja priateľka, ktorej ho zase poslala jej kolegyňa… Uverejňujem v pôvodnom znení, aby som zachovala tú pravú vôňu a chuť. Cítite i vy?

” Ahojky Boženko, zde je recepísek na výborný zimní čaj, který se ovšem může pít celoročne. Chutná však nejlépe, když ho piješ v dobře se cítíc společnosti a to už je jedno jestli v pánské nebo v dámské.

 

Suroviny:

  • 1 l černého a 1 l červeného rybízu
  • 1 l různého ovoce (kiwi, borůvky, pomeranče, višně, maliny, citrony) nakrájené na malé kousky
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 5 hřebíčků
  • 1 kg cukru
  • 1,25 l rumu

Postup: Všechno, kromě rumu,dáme na plech s vyšším okrajem, zasypeme cukrem a necháme v troubě při 200° C 30 minut . Do horké směsi přidáme rum, promícháme a plníme do skleniček, které po naplnění , obrátíme víčkem nadol. Už nesterilizujeme. Necháme chvíli, než chytne víčko a pak obrátíme zpět.

Pozn.: Ovoce (pomeranče, citrony) krájíme i s kůrou, kterou nejdřív pořádně vydrhneme. Ovoce si postupně odkládáme do mrazničky a zimní čaj děláme až máme všechno sezónní ovoce k ruce.

Tak doufám, že tě čajík zaujal, vůně a chuť je božská.”

A na záver je už len treba dodať, že čaj sa podáva tak, že dve lyžice tohto “elixíru” sa zalejú vriacou vodou – veľkosť hrnčeka alebo pohára podľa vlastnej ľubovôle.

zdroj obrázku : internet

Tags:

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Žiadne komentáre

Napíšte

Meno
Mail
URI
Komentár

Spam protection by WP Captcha-Free