knedlickyMala som nejaké marhule v košíku a riešila som dilemu ako ich zužitkovať. Nakoniec som sa rozhodla pre marhuľové knedličky. Zvyčajne robievam ovocné knedle zo zemiakového alebo odpaľovaného cesta, ale chcela som vyskúšať niečo iné. Jasné, pomohol “gúgl” – našla som niekoľko receptov, vytipovala som si jeden, s ktorým sa chcem podeliť. Uvediem len základné informácie, podrobnosti sú v originálnom recepte.

Takže cesto:

  • 25 dag tvarohu (hrudkový)
  • 30 dag polohrubej múky
  • 2 lyžice masla (nie roztopiť!) – podľa originálneho receptu, mne to vyšlo tak asi 5 dag
  • 2 žĺtky
  • štipka soli

Všetko spracovať na doske, ak sa vám zdá tuhé, pridať trošku vody. Nechať odpočinúť asi pol hodiny (zatiaľ si kľudne urobte kávičku), potom som rozvaľkala, radielkom narezala na štvorce a pokládla ovocím. S týmto cestom dokážete perfektne “obaliť” ovocie bez toho, že by prejavilo akúkoľvek snahu sa trhať. Varila som asi 15 minút, jednu obeť som si vybrala na otestovanie – mala už dosť 🙂 – a tak i ostatné išli z hrnca von.

Cesto je úžasne tvárne, doslova ako plastelína a super sa s ním pracuje. Dokonca vám môžu pomôcť i prázdninujúce deti, teda ak budú mať práve čas :-). Posypala som ich opraženou strúhankou, boli mňamózne. Keďže mali úspech, skúšala som ich robiť so slivkami a posypané tvarohom – tiež mňam. Takže vrelo odporúčam.

Pozn. Pôvodný recept a obrázok knedličiek pochádza z http://archiv.station.zoznam.sk/station/clanok.asp?cid=1155189014035

Anina

Tags:

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Žiadne komentáre

Napíšte

Meno
Mail
URI
Komentár

Spam protection by WP Captcha-Free