koláča, ktorý som robila včera, mi zostalo kúsok cukíny – bola dosť veľká, tak som chcela ešte zúžitkovať aj ten zvyšok, lebo cukínu zbožňujem!

Tak som vyskúšala tento recept – rýchly a skvelý. Množstvá surovín prispôsobíme podľa chuti a hlavne podľa toho, čo a koľko máme.

Potrebujeme:

  • cukína
  • rajčiny
  • bazalka
  • vegeta
  • údený syr na strúhanie
  • prelisovaný cesnak



Ošúpanú a jadierok zbavenú cukínu nakrájame na malé plátky, ktoré osmažíme na troške olivového oleja.

Polovicu dáme do zapekacej misky, pokladieme na kolieska nakrájanými rajčinami (v pôvodnom recepte sa rajčiny sparia a ošúpu – nerobila som to, lebo sa mi nechcelo…), posypeme vegetou, cesnakom a časťou strúhaného syra a bazalkou – ak nemáme čerstvú, môže byť i sušená. Urobíme ešte jednu vrstvu a zapečieme asi 20 minút pri teplote 200°C.

Rozvoniava to úžasne, šťastie, že u nás “to” nikto neje – všetko bolo len moje! 🙂

Tags:

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 comments so far

1.  Daniela
August 17th, 2012 at 10:45

Mila Anina. Ste vyborna kucharka, cukrarka a vlastne zienka.Dakujem za tieto perfektne receptiky. Budem sa realizovat, ci uz kolaciky, hlavne tie z kysnuteho cesta. dlho som zohanala recept na fanky, aj ten je tu. Uz dva dni nerobim nic ine, len sa tu obzeram a pozeram si vase recepty. Dnes popoludni sa chystam na tie uzasne tvarohove buchty…len chcem robit aj so slivkovym lekvarom, pre manzela. Sice neviem ci ich mam zavinut, ako tie tvarohove, aby mi lekvar nevytiekol…ale uzrite budu mnamm..AJ tetno cuketovy recept je super, cuketu milujeme…ak mate viacero jednoduchych receptov na pecenie a varenie, dajte prosim link, rada sa budem inspirovat, lebo pri troch chlapoch je to niekedy hotove umenie…viete co tym myslim 😉
Dakujem a prajem vela kucharskych inspiracii

Daniela

2.  anina
August 17th, 2012 at 19:25

Jaaaj, preháňaš, ale i tak ďakujem. Tie tvarohové buchty sú naozaj vynikajúce – robievam z tohto cesta i lekvárové, ale i celé “zamotám” (pre istotu).Ja som dnes robila slivkový koláč a už pomaly je plech prázdny :-). Množstvo receptov nájdeš na http://www.mimibazar.cz a http://www.varecha.sk. Samozrejme, je množstvo iných linkov, ale tieto sú také moje najobľúbenejšie. A o tom varení pre troch chlapov tiež viem svoje – mám ich doma 🙂

 

Napíšte

Meno
Mail
URI
Komentár

Spam protection by WP Captcha-Free