Tak, a polovica septembra je za nami. Každý rok je to pre mňa čas, kedy začnem uvažovať o zmene letných truhlíkov na jesenné, teda nie všetkých, lebo tých mám neúrekom. Ale na kuchynské okno tie štyri vždy urobím. Však tam sa zdržujem i najčastejšie, no nie? 🙂

A tak dnes som začala i aktívne s prípravami – kúpila som zopár ružových vresov a biele okrasné kapusty. Mám takú predstavu ich skombinovať s violkami, tie kvitnú aj keď mrzne a na jar začnú opäť, prípadne ešte by som ako “zelené pozadie” dala nejaké nízke ihličnany alebo hebe. A doplním strieborným panašovaným brečtanom, aspoň ho v skalke trošku preriedim. A keďže sa chystám posadiť konečne i cibuľoviny, tak budúci týždeň som si vyhlásila za “záhradnícky týždeň”.

Teraz hľadám a hľadám inšpirácie, a tak aspoň pár, ktoré ma upútali svojou jednoduchosťou, a pritom sú skutočne efektné. No, nie sú nádherné? 🙂

elegantny cerveny truhlik V tomto nádhernom elegantnom truhlíku je dominantou previsnutá astrovka. Na okrajoch je kučeravá ozdobná kapusta a celú kompozíciu zjemňuje previsnutý panašovaný brečtan.
fialovy truhlik Táto fialová kombinácia pôsobí doslova radostne a optimisticky. Fialová ozdobná kapusta, fialová astrovka a brečtan – jednoduchá kombinácia, ktorá vždy poteší.
jednoduchy fialovy truhlik Tento truhlík je rovnako oku lahodiaci ako predošlý. Len kapusty majú sýtejší fialový odtieň a všetko je prevzdušnené jemnými stebielkami ozdobnej trávy. A samozrejme nechýba typický jesenný akcent – malé tekvičky.
vesely oranzovy truhlik Ale táto kombinácia, tá je taká nádherná, že určite rozžiari i ten najzamračenejší jesenný deň. Ozdobné trávy, oranžové chryzantémy a tekvičky – no proste paráda!

fotky:http://www.myhomeideas.com

Anina

Tags:

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 comments so far

1.  Božena
Október 7th, 2009 at 10:07

Ahoj Aninka a kdeže máš tie ozdobné tekvičky naaranžované. Šup-šup, nech už aj sú na nete. Vidím, že sa flákaš (sun).( Hm, neviem tu pridať ikonku smejúceho sa slniečka.) Alebo žeby si nemala zase čas? Slniečko…

2.  Božena
Október 9th, 2009 at 14:14

Máš nádherný blog. Tekvičky som už našla, tak som spokojnejšia. Mám ťa vééééľmi rada.

 

Napíšte

Meno
Mail
URI
Komentár

Spam protection by WP Captcha-Free