Gaštany zbierajú ľudia oddávna nielen ako liečivo, hračku pre deti, krmivo pre zvieratá, ale tiež ako vec, ktorá sa príjemne drží v dlani. Mnohí si gaštany dávajú do vreciek, pod vankúš alebo do kabelky bez toho, aby si vôbec uvedomovali prečo to robia, ale ľudové liečiteľstvo dobre pozná tento inštinkt.

zvieratka zo zaludov 2 zvieratka zo zaludov 3

Gaštany dokážu odoberať energiu, a tak liečiť choroby, ktorých príčina je z nadbytku energie, ako je napríklad artróza, reuma, choroby dolných končatín a chrbtice. Práve podľa receptov ľudového liečiteľstva sa majú gaštany dávať do postele, kde “natiahnu” negatívnu energiu, po nejakej dobe ich treba vyhodiť a opäť použiť nové. Po procedúre by mali byť scvrknuté a vovnútri čierne.

gastany v miskeV jeseni nazbierajte gaštany a uskladnite ich v dekoračných predmetoch svojho bytu (vo vázach, na misách a pod.). Jednotlivé gaštany noste i pri sebe, napríklad vo vrecku, v kabelke, žmoľte ich v ruke. Do pláteného vrecúška nasypte gaštany a dajte ich do postele pod vankúš alebo k nohám. Po približne štyroch týždňoch ich vymeňte za nové. Malo by sa vám uľaviť pri kŕčových žilách, reumatizme, bolestiach chrbtice, bolestiach hlavy, ale i pri poruchách lymfatického systému a zápale močových ciest.

Zbierajú sa nielen plody, ale i kvet, ktorý sa suší a používa sa ako nálev pri zápale horných a dolných dýchacích ciest a nálev alebo odvar z kôry upravuje cievne a lymfatické poruchy a pomáha pri hemeroidoch.

obrázky: www.florapress.com
text podľa:
www.zena.cz

Ak budete kráčať popadaným šuštiacim zlatistým lístím z týchto majestátnych stromov, spomeňte si, akú úžasnú silu majú.A pokojne sa zohnite po ten gaštan,i keď už vaše deti dávno vyrástli a figúrky už nerobíte, čo tam ešte kdesi zostal ukrytý a zovrite ho v dlani.

Cítite to teplo?Je to teplo nádherných letných dní, je to sila slnečných lúčov …

Anina

Tags:

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 comments so far

1.  BF
September 24th, 2009 at 7:29

Tie zvieratká sú nádhernéééé…

2.  anina
September 24th, 2009 at 13:29

Áno, sú … už sa teším, až ich budem robiť vnúčatám … 🙂 ..zatiaľ si to nacvičujem … 🙂 🙂

 

Napíšte

Meno
Mail
URI
Komentár

Spam protection by WP Captcha-Free