Nech to nevyzerá, že stále len stojím pri sporáku (vlastne, ono to tak vlastne nevyzerá, ono to je naozaj tak…), tak som sa rozhodla v tento posledný sviatočný deň, že budem robiť AJ niečo celkom iné … :-).

Už dávnejšie na nete (však samozrejme kde inde) som videla kvet z papiera, ktorý ma fascinoval svojou jednoduchosťou a efektnosťou.

A tak práve teraz prišla jeho chvíľa. A tu je výsledok:

Ten kvet je na tomto mieste len kvôli foteniu (kvôli svetlu), pravdepodobne bude visieť u mňa v kancelárii 🙂. Teraz mi napadlo, že musím na zadnú stranu prilepiť ešte uško na zavesenie…

Všetko, čo k tomu treba:

  • kartón alebo nejaký tvrdý papier (použila som z krabice)
  • papier na lupene
  • lepidlo
  • nožnice

Samozrejme, lupene môžu byť z rôzneho papiera, napr. notového (ako je to na originále) – je to veľmi pekné. Notový papier nemám, ale keďže mám zlaté stránky (starý telefónny zoznam), tak som ich použila :-). Len papier nesmie byť veľmi tvrdý, skôr tenší – klasický kancelársky papier nie je príliš vhodný.

Podrobný postup s obrázkami je na tomto linku, preto ho tu nebudem podrobne rozpisovať. Len pre informáciu, ja som mala priemer vonkašieho kruhu 40 cm, ďalšie kruhy majú polomer o 1,5 cm menší – kruhov je 5.

Lupene som vystrihla ako štvorce 7,5cm x 7,5cm, horné rohy som trošku zaoblila. A hlavne nenechajte sa odradiť, ide to pekne od ruky – celé mi to trvalo asi 2 hodiny (aj s hľadaním kartónu v pivnici).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Žiadne komentáre

Napíšte

Meno
Mail
URI
Komentár

Spam protection by WP Captcha-Free